Πληροφορίες

Γενικές Πληροφορίες για την φάρμα και την γύρω περιοχή

Η φάρμα ιδρύθηκε το έτος 1985 χάρη στην αγάπη του Νικόλαου Σκλαβούνου (του Αρχιμήδη) στο κυνήγι, σε μία έκταση 1000 στρεμμάτων στην θέση «Ανεμόμυλος» Πεσσάδας.
Διαθέτει ιδιωτικό ελικοδρόμιο εγκεκριμένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που εξυπηρετεί πολλές φορές το νησί  όταν το αεροδρόμιο είναι κλειστό .
helipad
Η Πεσσάδα είναι ένα πανέμορφο παραλιακό χωριό  με θέα την Ζάκυνθο  και το  εντυπωσιακό βουνό του Αίνου.
Πήρε το όνομά της κατά μία φήμη… από τους διερχόμενους  Ευρωπαίους ναυτικούς .
Την στολίζουν  δύο  πανέμορφες παραλίες, η «Άμμος» και  η «Βρύση» και ένα λιμάνι, ενώ  οι περισσότεροι  κάτοικοι είναι πολυταξιδεμένοι  και το τοπικό χρώμα και ύφος του χωριού είναι κοσμοπολίτικο.
Το λιμανάκι της Πεσσάδας, εκτός από την φυσική του ομορφιά και την σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Ζάκυνθο έχει παρουσιάσει και μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς,
κατά την πρόσφατη   θεωρία του γερμανού ερευνητή Βάρνεκερ, ο απόστολος των εθνών Παύλος,  ναυάγησε όχι στην Μάλτα αλλά στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα κοντά στο λιμανάκι της Πεσσάδας που για τον λόγο αυτό  και προς ανάμνηση του ιστορικού  γεγονότος κτίσθηκε πολύ κοντά στην φάρμα και ναός  αφιερωμένος στον Απόστολο  Παύλο.
Επίσης πολύ κοντά υπάρχει και η ιστορική Μονή Εσταυρωμένου που ανακαινίζεται συνεχώς με πολύ φιλότιμες προσπάθειες.
Η περιοχή της Πεσσάδας  λοιπόν  είναι μέρος μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος, απαράμιλλου κάλλους , πλούσιο σε θήραμα, πλούσιο σε φυσικές ομορφιές, μόνο  9 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ διαθέτει πλήθος  οργανωμένων καταλυμμάτων και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον Δήμο Λειβαθούς όπου και ανήκει.
Ο ιδιοκτήτης είναι λάτρης και του άγριου κυνηγιού με πολυετή  πείρα σε άγρια θηράματα και οργανωμένα κυνήγια σε όλο τον κόσμο.
Οι προδιαγραφές της ρεζέρβας αυτής, είναι από τις λίγες στην Ελλάδα που ανταποκρίνονται στα αμερικανικά και ευρωπαικά πρότυπα και  συνεχίζει απρόσκοπτη την λειτουργία  της 28 συνεχόμενα χρόνια, έχοντας φιλοξενήσει και συνεχίζοντας να φιλοξενεί μέχρι σήμερα προσωπικότητες και διάσημους κυνηγούς από όλο τον κόσμο.
Η ρεζέρβα είναι ακόμη καινοτόμος  επιχειρηματική δράση για την Ελλάδα στον  χώρο του ελεγχόμενου κυνηγιού  που προωθείται συστηματικά σε όλα τα μέρη του κόσμου,  χωρίς να αφαιρεί τίποτε από το άγριο κυνήγι που πρέπει πάντοτε να υπάρχει και να  υποστηρίζεται .
Ο κάθε κυνηγός κάνει το δικό του ημερήσιο κυνηγητικό πρόγραμμα!